Het logo en het motto

Het logo van Werk en Waarde is in 2001 ontworpen door architect Jan van Schaik (1940 – 2008), een cadeau ter gelegenheid van de start van mijn bedrijf. Het verbeeldt de onrust van een cliĆ«nt, die zich voor het eerst bij Werk en Waarde aanmeldt, en die in de loop van de tijd door de begeleiding meer in harmonie komt met zichzelf en de omgeving. Jan van Schaik heeft ook het ‘ei’ ontworpen, dat de navigatie van de website regelt. Inmiddels is de website geheel opnieuw vormgegeven, en het ei is gehandhaafd.

Het motto: “niet wetend, maar luisterend gaande de weg” heb ik gevonden tijdens een wandeling in de buurt van Wolfheze op het terrein van een psychiatrische inrichting. Het stond op de sokkel van een bijna vergeten standbeeld van een van de oprichters, G.W. Arendsen Hein (1912-1995).

Een vriend van mij, taalkundige reageerde met: welke tekstschrijver heeft dat uit zijn PC geragd? Inderdaad, het motto voldoet in zijn vorm aan geen enkele modieuze stijl-eis. Maar hoe fraai zit de – voor een begeleidingtraject cruciale – werking van de tijd erin verweven!