menu  
  zoeken  
  contact    


Vreemde vogel coaching

Coaching van 'vreemde vogels'

Werk en Waarde is gespecialiseerd in coaching en begeleiding van "vreemde vogels", zoals bijvoorbeeld hoogbegaafden. Je kunt veel over de werkwijze te weten te komen door te kijken bij de verschillende publicaties van of over Frans Corten over dit onderwerp.

Werk en Waarde is gespecialiseerd in kernachtige, intensieve trajecten waarin de focus ligt op die aspecten, waar je zelf niet uit kan komen. Tussen de bijeenkomsten door werk je aan speciaal ontworpen opdrachten, om het geleerde in de praktijk te oefenen of verder uit te diepen. Ook zijn er opdrachten die dienen ter voorbereiding van de volgende bijeenkomst. Voor elke cliënt wordt vooraf een individueel coachingsplan gemaakt, vaak met een combinatie van wandelingen en gesprekken. Het doel wordt samen zo helder mogelijk geformuleerd. Vragen zijn bijvoorbeeld:

Hoe vind ik een nieuwe baan die me langdurig kan boeien?
Hoe kan ik zorgen dat ik beter op mijn plek kom?
Hoe geef ik richting en sturing aan mijn loopbaan?
Wat kan ik doen met mijn hoge intelligentie?Biografisch leren

Werk en Waarde maakte tot 2012 geen gebruik van tests en instrumentele begeleidingsmethoden, omdat deze haast altijd zijn afgestemd op de "gemiddelde cliënt" en daardoor weinig waarde hebben voor mensen die daar ver van afwijken. Biografisch leren is voor hen een goed alternatief. In 2012 ontdekte Frans Corten de KernTalentenanalyse, diep in België, en toen werd alles anders. Een deel van het biografisch leren werd overbodig. Maar voor het versterken van je identiteit, voor het 'stevig staan' in de wereld, is het levensverhaal nog altijd van belang.

Je eigen biografie vormt een schat van gegevens:

  • Je komt met je eigen geschiedenis 'in gesprek'
  • Het is maatwerk bij uitstek, je maakt je eigen materiaal

Biografisch leren geeft een nieuwe kijk, nieuw inzicht op levens- en loopbaanvragen en geeft tegelijk energie en vitaliteit om daar ook echt iets mee te gaan doen. Die combinatie maakt biografisch leren uniek.

Het is een beproefde aanpak voor vragen als:
  • Hoe kan ik meer inspiratie uit mijn werk halen?
  • Wat is mijn unieke talent?
  • Hoe kan ik mijn persoonlijke idealen in mijn werk verwezenlijken?
  • Wat is de rode draad in mijn loopbaan?
  • Waar wil ik mij de komende jaren aan toewijden?

Hoe werkt biografisch leren?


Links

coaching tijdens een wandeling

biografisch leren