menu  
  zoeken  
  contact    


Geschikte wandelgebieden

rondom het retraitehuisje bij Diepenheim
Sinds 2010 heeft Werk en Waarde een tweede locatie in het buitengebied van Neede, 4 kilometer ten zuiden van Diepenheim. Het is een ruim en licht huisje op een sfeervol en kleinschalig parkje in een natuurlijk bos. Veel coachingswandelingen vinden tegenwoordig daar plaats. Het gebied is zeer rijk aan vogelsoorten, de vleesetende Zonnedauw is daar te vinden. Het geboed leent zich goed voor zwerftochten. Ook is het mogelijk daar een coachingsgesprek te voeren tussen de vogelgeluiden onder de bomen. Het huisje is zelfs met het OV prima te bereiken, bus 95 vanaf station Goor, uitstappen Schipbeekbrug en dan nog 2 km lopen langs een rustige zandweg.


rondom Deventer

Hieronder volgt een overzicht van beproefde gebieden voor coaching tijdens een wandeling. Ook geschikt om zonder coach een extra wandeling te maken tijdens je traject.

NS-wandelingen (te downloaden via www.ns.nl):

  • Van Deventer naar Olst (uiterwaarden en bos)
  • Vanaf station Holten of Nijverdal West (bos en hei)
  • Vanaf station Winterswijk West (veen)
  • Vanaf station Dieren (bos)

Overige goede wandelmogelijkheden in de regio:

  • Het wandelpad door de velden langs de IJssel
  • In de buurt van Diepenveen (landgoederen)
  • Ten noorden van Ootmarsum (bij Almelo, bos en akkerbouw)
  • Vanaf Weiteveen (achter Coevorden, eenzaam veengebied)

De wandelgebieden zijn zo gekozen dat ze rustig en afwisselend zijn en bovendien goed met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. In de meeste gevallen betekent dit dat het mogelijk is om ongepland door het landschap te zwerven, en elders weer op bus of trein te stappen. Hierdoor kunnen er meer landschapstypen ontdekt worden dan bij een rondwandeling en wordt de tocht een avontuurlijke belevenis. NS-routes of LAW-wandelingen dienen alleen ter inspiratie en ervan afwijken is vaak heel boeiend. De wandelmogelijkheden worden regelmatig uitgebreid en tips zijn van harte welkom.


Links