menu  
  zoeken  
  contact    


Vragen en antwoorden

Een vraag? Stel hem gerust!
Heb je zelf een vraag die hier nog niet bijstaat? Stel hem via kt(apestaart)werkenwaarde.nl en het antwoord komt hier op de site!


Zelf ervaren?

V: Is het wellicht een idee om potentieel geïnteresseerden in de opleiding een analyse aan te bieden tegen gereduceerd tarief? Zelf ervaren is wat mij betreft wel ‘een voorwaarde’ voor ik voor een opleiding kies.

A: Leuk dat je deelname overweegt. Ik ben het helemaal met je eens, om die reden ben ik zelf in 2012 naar België afgereisd. Een Online-Kerntalentenontdekking met een Skypesessie van een uur om de scores te checken en een online verslag kan ik je als deelnemer aanbieden tegen een gereduceerde prijs van 300 euro excl. BTW.

Een andere optie is een persoonlijke analyse. Deze kan ik aan enkele mensen aanbieden met 50% korting op het zakelijk tarief, je krijgt dan alleen een mondeling en online-verslag en de analyse wordt iets verkort. Dit is ruim voldoende om de kwaliteit te beoordelen. Het kan alleen als mijn agenda het toelaat, want het is erg intensief.Hoe weet ik of ik het examen kan halen?
Als je gewend bent om op een professionele manier gesprekken te voeren, en een VWO-niveau hebt qua intelligentie, kan je het examen halen als je je voldoende voorbereidt, oefent en alle bijeenkomsten volgt. De methode is complex, en juist daarom zo goed. Het is de investering dubbel en dwars waard, zeggen alle vorige deelnemers! Neem bij bijzonderheden gerust contact op.


Maakt dit alles van daarvoor overbodig? Nee toch?

V: Je bent zo enthousiast, het lijkt wel of de kerntalenten alles wat je eerder deed overbodig maakt. Ik neem toch aan dat het slechts een aanvulling is, 'gewoon' een modelletje erbij?

A: In zekere zin zet het alles wat ik eerder gedaan heb (dat is bij mij nogal wat) op losse schroeven. Met de KernTalenten kom je zo snel en zo precies tot concrete adviezen, dat moet wel gevolgen voor mijn werkwijze hebben! Met mijn 'oude' expertise kan ik de analyse wel sneller en grondiger toepassen (m.n. het diepteinterview) en ik kan de adviezen aanscherpen en verder uitwerken in het verslag. Je kan je eigen specialisatie heel goed combineren met de KernTalenten.Nurture of nature?

V: Je schrijft in je artikel: Dezelfde ingeprente of aangeleerde basisgesteldheid die jouw voorkeuren als kind bepaalde, heeft nog steeds zijn werking in je huidige leven als volwassene. Rond je vierde jaar ligt dat al grotendeels vast.

Wil je hiermee zeggen dat in principe alles wat we ondernemen in het leven gebaseerd is op ‘nurture’? M.a.w. er is geen sprake van een authentieke persoonlijkheid omdat alles vanaf het vierde jaar van buiten af is ingeprent of aangeleerd?

A: Danielle Krekels heeft proefondervindelijk ontdekt dat er inderdaad een soort kern van voorkeuren is die op het vierde jaar al vastligt. Of deze uit nature of uit nurture is ontstaan, daar zegt de methode niets over. De persoonlijkheid is meer dan de set kerntalenten! En binnen de KernTalenten is er nog een enorme variatie mogelijk.Persoonlijkheidstypen

V: Met welke persoonlijkheidstypen werken de KernTalenten?

 

A: De KernTalentenanalyse werkt niet met persoonlijkheidstypen, maar met een uitslag per KernTalent. Deze kan klein, half of sterk zijn. In je verslag beschrijf jij zelf het verhaal dat daarbij hoort. Dat componeer je voor elke client op maat, in de opleiding leer je hoe je dat doet. Tevens verwerk je het diepte-interview daarin. Een geautomatiseerd systeem kan je op weg helpen voor de eerste twee niveaus van de KernTalenten. Dit kost ca. €49 euro per analyse, en kan veel tijd besparen, maar dat is niet noodzakelijk of verplicht.

 Verschil tussen de Nederlandse en de Belgische opleiding

V: Ik twijfel of ik de opleiding in Belgie of Nederland zal doen, wat raad je aan?

 

A: Als je Nederlander bent is het vaak een goed idee om de opleiding in Deventer te doen. Deze is qua didactiek, voorbeelden en oefeningen afgestemd op Nederland en het doen van analyses voor Nederlandse opdrachtgevers. Aangezien Danielle Krekels zelf ook een hele dag komt, heb je ruim de gelegenheid om met haar kennis te maken en specifieke vragen te stellen. Na de opleiding is het te overwegen enkele 'verfijn-de-professional'-avonden in België te doen. Dat is niet duur en je maakt dan nog meer kennis met de gewoonten en gebruiken in België en je doet waardevolle contacten op. Heb je hier nog vragen over? Dat kan ik mij goed voorstellen. Bel mij gerust! Je kan me ook mailen, dan bel ik je terug.


Links

Hoofdpagina KernTalentenopleiding in Nederland

KernTalentenanalyse